Tuesday, May 3, 2016

Kogemata Koplis

Nagu ikka, olen ma kõikidest kartmistest ja mis-siis-kuidest hoolimata endiselt elus ja küllaltki terve ning istun taas blogilahtri taga, et oma väikese rumala ego üle nalja heita. Mida siin ikka muretseda ja kümne küünega oma pisikesest maisest elust kinni hoida! Õnneks mida rohkem niisuguseid olukordi ette tuleb, seda karastatum lõpuks oled ja saad aru, et tegelikult on kõik ikkagi täiesti mööduv ja chill.

Viimased paar päeva on aga olnud küllaltki tegusad ja spontaansed. Laupäeval käisin siis õega koos ta kunsti üles riputamas - ikka sessamas tillukeses kohvikus, kus elab väike, nunnu, paks ja lömmis näoga koer. Kui keegi kunagi Stockholmis on ja nimetet koerakohvikut näha tahab, siis nimi on sellel Cafe Mariaberget ja asub ta kesklinnast kiviviske kaugusel Södermalmis. 


õndsa uni

õeraas oma kunstiga

tublidele töölistele

õhus on eurovisiooooon!

Pühapäeval tuli aga Kaja külla! Jagasime koos täiega toredat päeva ja ma juba tundsin ette ära, kui raske hüvastijätt oleks, nii et otsustasin ta kannul lihtsalt laeva kõndida ja algselt kaasa tulema pidanud Kärdi pardakaarti näidata. Läks õnneks. Päikesetekilt helistasin veel ülemustele ja selgitasin, et noh mul niikuinii ei ole esmaspäeviti suurt midagi teha ja ma nüüd kogemata olen kruiisil, et teisipäeval ausõna tulen tagasi. Uudis võeti rahulikult vastu ja seal me siis olime - Eesti poole teel ja päike näkku säramas. 


alustasime hommikut maailma kõige kallimate kaneelirullidega

istusime pargis

jalutasime

I'm on a boat!!!

Laevas oli hullult hea tantsumuusika ja lahe showprogramm ja siis me vist isegi natuke rohkem mõistsime, miks inimesed kruiisil käivad. Jõudsime lausa mingi 40-aastase pereisa kajutisse elu üle filosofeerima. Järgmisel päeval läksime aga Koplisse ja Sõle tänavale, kus meil õnnestus süstla otsa mitte astuda ja tagatipuks sain omale Paavli kaltsukast kahe euriga Jaan Krossi raamatu! Juhhuu! Saime veel Kristiina ja Ilonaga kokku, istusime pargis ja no see väike pahvak Eestit ja sõpru oli lihtsalt niivõrd tore ja südantsoojendav, et ma olen nüüd vist tagasitulekuni väga positiivse energiaga laetud :)


jah, kes mida otsib

kopli liinid

Siis tuli aga taas isamaale lehvitada ja üksi laevale astuda ja no kuna eelmisel õhtul jäi unest pisut väheks, magasin tubli kolmteist tundi järjest. Hommikul pardalt maha jalutades vahtisin päikesesse ja kuulasin Enyat ja siis järsku peatasid mind kaks Soome tüüpi, et kuule kus siin kesklinn asub. Viisin nad lahkelt kohale, jalutasime kirsipuude all ja tšillisime niisama ringi ja käisime kolmekesi teed-kohvi joomas. Siis tulin tagasi koju ning sukeldusin pea ees oma igapäevarütmi, minnes naabri koeraga jalutama ja mune ostma.



No comments:

Post a Comment